Griet uit de oven

Met asperges en dragon

Bereidingswijze

  1. Verwarm eerst de oven voor op 175 °C.
  2. Spoel de griet koud af, dep deze droog met een stuk keukenrol en snijd 5 inkepingen in de huid van de griet.
  3. Leg de groene asperges in een ovenschaal en leg de griet met de huid naar boven op de groene asperges.
  4. Leg de takjes dragon boven op de griet.
  5. Besprenkel met een beetje olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  6. Knijp de halve citroen uit boven de griet en snijd deze daarna doormidden.
  7. Leg de 2 stukken citroen in de ovenschaal en plaats de schaal voor ongeveer 10 minuten in de oven.

Dit moet u weten!
Serveer de vis met beurre noisette voor extra smaak.

© madebyellen.com

Wat heeft u nodig?

Voor 4 porties

  • 1 stuk griet, ongeveer 800 g
  • 12 groene asperges
  • ½ citroen
  • 2 takjes verse dragon
  • Extra vergine olijfolie
  • Zwarte peper en zeezout