Op de huid gebakken heek

Met spekkruimels

Bereidingswijze

  1. Schil en snijd de zoete aardappels in stukken. Kook ze in ca. 20 minuten gaar met water en zout.
  2. Bak ondertussen de plakjes spek en laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier. Verkruimel daarna het spek.
  3. Doe de mangochutney, een scheutje olijfolie en het sap van 1 limoen erbij. Meng goed door elkaar.
  4. Giet de zoete aardappels af, stoom droog en doe in de schaal bij het mango chutney mengsel.
  5. Stamp alles met een aardappelstamper tot een grove puree en voeg peper en zout toe.
  6. Bestrooi de heekfilets met peper en zout en bak ze in het overgebleven vet.
  7. Leg de stukken heek op de velkant in de pan en druk ze goed aan.
  8. Bestrooi met venkelzaad en de rasp van een citroen.
  9. Bak op middelhoog vuur gaar in ca. 8 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets.
  10. Schep de puree op een bord en leg de heekfilets er bovenop. Bestrooi met spekkruimels en serveer met een partje citroen.

Dit moet u weten!
Bestrooi eventueel met nog wat fijngehakte rode peper.

© jan-magazine.nl

Wat heeft u nodig?

Voor 4 porties

  • 700 g zoete aardappels
  • 2 limoenen
  • 2 el mangochutney
  • 4 stuks heekfilet van 150 g met huid
  • 8 plakjes gerookt ontbijtspek
  • 1 tl gekneusd venkelzaad
  • 1 citroen
  • 25 g boter
  • Zeezout
  • Peper
  • Vergine olijfolie