Goudbruine Scholfilet met Zeekraal en Citroen-Botersaus

Zin in een gerecht dat snel op tafel staat?

Bereidingswijze

  1. Smelt de roomboter in een steelpan op laag vuur tot deze lichtbruin wordt. Dit duurt slechts enkele minuten.
  2. Breng in de tussentijd een pan met water aan de kook en blancheer de zeekraal gedurende ongeveer drie minuten. Giet af en laat goed uitlekken.
  3. Haal de lichtbruine boter van het vuur en knijp het sap van een halve citroen erboven uit. Breng indien nodig op smaak met zout, peper en verse peterselie. Roer goed door en zeef de saus om eventuele deeltjes en citroenpitten te verwijderen.
  4. Verhit wat boter in een pan en bak de scholfilets aan beide zijden goudbruin. Dit duurt ongeveer 1-2 minuten per kant.
  5. Breng de goudbruine scholfilets op smaak met peper en serveer ze met de citroen-botersaus en de geblancheerde zeekraal. Aangezien zeekraal van nature zout is, is extra zout waarschijnlijk niet nodig.

Geniet van dit heerlijke gerecht van goudbruine scholfilet met zeekraal en een verfrissende citroen-botersaus!

© Culi Sandra

Wat heeft u nodig?

Voor 2 personen

  • 4 scholfilets
  • 150 gr zeekraal
  • 60 gr roomboter
  • 1/2 citroen