Gebakken mulfilet met sesam, limoen en sojasaus

Zin in een gerecht dat snel op tafel staat?

Bereidingswijze

  1. Rasp de schil van 1 limoen op een fijne rasp en snijd de limoen doormidden. Strooi de limoenrasp over de mulfilets.
  2. Verwarm de olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Leg de mulfilets er met de velkant naar beneden in. Bak de filets 2-3 minuten. Strooi dan het sesamzaad over de mulfilets en keer ze om. Bak nog 2-3 minuten.
  3. Knijp dan de halve limoentjes uit boven de pan. Giet de sojasaus en de gembersiroop erbij en schud de pan goed heen een weer. Keer de filets om en leg ze direct op warme borden.

Tip
Serveer op ieder bord een limoen of citroenpartjes om erboven uit te knijpen.

© visrecepten.nl

Wat heeft u nodig?

Voor 4 personen

  • 8 mulfilets à 60-75 g
  • 1 limoen
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 el sesamzaad
  • 4 el sojasaus
  • 1 el gembersiroop