Kabeljauw op de Vlaamse wijze

Minimum werk, maximum smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Doe op beide kanten van de kabeljauwfilets peper en zout. Smeer een ovenschaal in met boter en leg de kabeljauwfilets erin.
  3. Snipper de kruiden fijn en meng het met broodkruimels en wat olijfolie. Fris op met vers citroensap en breng verder op smaak met peper en zout.
  4. Smeer het kruidenmengsel op de bovenkant van de kabeljauwfilets.
  5. Leg een paar klontjes boter rond de vis. Vul aan met enkele schijfjes citroen en de trostomaatjes.
  6. Laat, afhankelijk van de dikte van de kabeljauwfilets, 15 tot 25 minuutjes garen in de oven. Het gerecht is klaar wanneer het korstje lichtje begint te kleuren en de vis net gaar is.
  7. Serveer de oven gebakken kabeljauwfilet met puree, gekookte aardappelen of brood.

Dit moet u weten!
Kabeljauw is een bijzonder populaire vissoort. Het malse, stevige maar niet al te uitgesproken vlees leent zich tot talloze bereidingen.

© recepten.be

Wat heeft u nodig?

Voor 4 personen

  • 600 g kabeljauwfilet
  • 400 g kleine trostomaatjes
  • 4 el grof broodkruimels
  • 1 citroen
  • 2 el olijfolie
  • Enkele takjes peterselie
  • Enkele takjes dragon
  • Enkele takjes kervel
  • Peper en zout
  • Boter