Gebakken Makreel met Warme Tomatenvinaigrette en Linguine

Zin in een gerecht dat snel op tafel staat?

Bereidingswijze

  1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en kook de linguine volgens de instructies op de verpakking tot deze beetgaar is. Giet de pasta af en zet opzij.
  2. Verwijder de schil en zaadjes van de tomaten en snijd ze in blokjes.
  3. Verwarm 4 eetlepels olijfolie in een kleine pan op laag vuur. Voeg de tomatenblokjes toe aan de olie en meng ze met peper, zout en de sherryazijn. Laat de vinaigrette warm worden zonder te koken.
  4. Snijd de zwarte olijven in plakjes en meng ze met de kappertjes door de tomatenvinaigrette.
  5. Verhit de overgebleven olijfolie in een grote koekenpan. Kruid de makreelfilets met peper en zout en bak ze ongeveer 2 minuten aan elke kant, tot ze gaar en mooi goudbruin zijn.
  6. Snijd de basilicum fijn en meng het door de gekookte linguine.
  7. Serveer de linguine met de gebakken makreelfilets en lepel de warme tomatenvinaigrette eroverheen.

Geniet van dit heerlijke gerecht van gebakken makreel met warme tomatenvinaigrette en linguine!

Smakelijk eten!

© Culi Sandra

Wat heeft u nodig?

Voor 4 personen

  • 4 makreelfilets
  • 400 gr linguine
  • 4 tomaten
  • 50 gr zwarte olijven, ontpit
  • 2 el kappertjes
  • 1 bosje basilicum
  • 2 el sherryazijn
  • 6 el olijfolie
  • Peper
  • Zout