Scholfilet met gele biet en krielaardappelen

Dol op schol, een eenvoudig gerecht dat helemaal past bij het huidige voorjaar door een gebalanceerde smaakbeleving.

Bereidingswijze

  1. Dep de scholfilets droog met keukenpapier en kruid met zout en peper.
  2. Verdeel wat bloem op een bakblik en haal de vis door de bloem, klop overtollig bloem eraf.
  3. Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin de scholfilets aan beide kanten goudbruin. Probeer de scholfilets zo min mogelijk te verschuiven.
  4. Schil de aardappelen en verdeel in gelijke stukken. Kook ze in ruim kokend water in twintig minuten gaar.
  5. Kook de ongeschilde biet in veertig minuten gaar. Laat afkoelen, pel de schil van de biet en snijd hem in blokjes.
  6. Hak de helft van de dille fijn, doe deze daarna door de zure room. Breng op smaak met peper en zout. Snipper de ui.
  7. Schep de aardappelen en bieten door de zure room en strooi er de rode ui en overige dille over. Serveer de aardappelsalade samen met de gebakken scholfilet.
  8. Garneer met een schijfje citroen.

Dit moet u weten!

Als een schol nog jong is zwemt deze rechtop. Na ongeveer zes weken ondergaat de schol een gedaanteverwisseling. Een van de ogen groeit naar de andere kant en het geheel ontwikkelt zich dan tot platvis. De schol voedt zich voornamelijk met borstelwormen, tweekleppige schelpdieren en kleine kreeftachtigen.

© Lekkergezond.nl

Wat heeft u nodig?

Voor 4 porties

  • 4 scholfilets
  • 800 g krieltjes
  • 4 bieten
  • 1 rode ui
  • 1 bosje dille
  • 2 citroenen
  • 100 ml zure room
  • 100 g bloem
  • 4 el boter