Lauwwarme paling pasta

Een heerlijke combinatie van vers gerookte paling en Italiaanse pasta.

Bereidingswijze

  1. Laat de gefileerde paling ca.30 min buiten de koelkast op temperatuur komen.
  2. Kook de pasta in ca.1 min a la dente (in bouillon koken of zout naar smaak toevoegen)
  3. Gelijktijdig: Verwarm de kruidenroomsaus (Nog lekkerder: kruidenroomsaus zelf maken door room iets in te koken en daar verse tuinkruiden aan toe te voegen.)
  4. Snij vervolgens elk reepje paling schuin in vier stukjes en snij een halve ontvelde tomaat in kleine blokjes
  5. Verdeel de pasta in twee diepe borden leg enkele stukjes paling tussen de pasta, vervolgens enkele eetlepels warme kruidenroomsaus over de pasta en de paling. Garneer het geheel met een beetje verse bieslook en een klein stukje tomaat. Warm serveren

Tip!

Paling gaat het beste samen met een rijke wijn, die niet te droog van smaak is. Denk aan een Riesling, een Pinot Gris, een Pinot Grigio, een Pinot Blanc of een Garganega/Chardonnay.

© Paling.nl

Wat heeft u nodig?

voor 2 personen

  • 100 g gefileerde vers gerookte paling
  • 1 pakje verse pasta
  • kruidenroomsaus
  • tuinkruiden
  • verse bieslook
  • een tomaat