Gegratineerde kabeljauw met aïoli

Heerlijke gegratineerde kabeljauw met aïoli

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Spoel de kabeljauw af en dep deze droog.
  3. Hak de ansjovisfilets fijn met de peterselie en een teentje knoflook.
  4. Voeg citroenrasp, citroensap en peper en zout toe. Voeg 3 eetlepels olijfolie toe en meng het geheel tot een pasta.
  5. Leg de kabeljauwfilets naast elkaar op een licht ingevette bakplaat en bestrijk deze met ansjovissaus. Bestrooi de kabeljauw met het broodkruim en sprenkel de rest van de olijfolie erover.
  6. Bak de kabeljauw 20-25 minuten in het midden van de oven tot de kruimels goudbruin zijn.
  7. Maak ondertussen de aïoli door de gepelde knoflookteentjes te mengen met mayonaise, crème fraîche peper en zout. Serveer de aïoli met de gegrilde kabeljauw.
  8. Serveer eventueel met een frisse tomatensalade.

Dit moet u weten!

Kabeljauw is heerlijk, eindeloos te combineren en het hele jaar door te verkrijgen!

Wat heeft u nodig?

Voor 4 personen

  • 600 g kabeljauwfilet
  • 4 ansjovisfilets
  • 3 el fijngehakte peterselie
  • 4 of 5 teentjes knoflook
  • 1 tl citroenrasp
  • 1 el citroensap
  • 6 el olijfolie
  • 75 g oudbakken wit broodkruim
  • 4 el mayonaise
  • 2 el crème fraîche
  • Peper en zout