Krokante wijting met gember-koolsalade en volkoren rijst

Lekker fris en gezond!

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de wittekool schoon en snij deze heel fijn met bijvoorbeeld een mandoline of in de blender. Schil en rasp de gember. Meng de wittekool met de gember, de honing, de sesamolie, de rijstazijn en een scheutje arachideolie. Kruid met zout en laat rusten.
  2. Meng het maïszetmeel met de bloem en het bakpoeder. Dep de wijtingfilets goed droog en kruid met peper en zout. Wentel ze door het bloemmengsel en bak ze goudbruin en krokant in hete arachideolie.
  3. Maak het lente-uitje schoon en snij het in schuine ringen. Verdeel de rijst en de koolsalade over de borden. Leg er de wijtingfilets op en werk af met de postelein, de lente-ui en de bieslook.

Weetje!

Wijting behoort tot de familie van de kabeljauw en wordt ook vaak samen met kabeljauw gevangen.

© libellelekker.nl

Wat heeft u nodig?

voor 4 porties

  • 600 gr wijtingfilet
  • 400 gr witte kool
  • postelein (enkele blaadjes)
  • 1 lente-ui
  • 50 gr maïszetmeel
  • 200 gr volkoren rijst
  • 2 cm gember
  • 2 el bieslook gesnipperd
  • 1 kl honing
  • 30 gr bloem
  • 2 el rijstazijn
  • 1 kl bakpoeder
  • 1 el sesamolie
  • peper en zout
  • arachideolie

Nog meer heerlijke recepten?