Gestoofde schar met eigengemaakte kruidenboter

Verras uzelf vanavond eens met overheerlijke gestoofde schar.

Bereidingswijze

  1. Prak 1 fijngehakte teen knoflook en 2 eetlepels fijngehakte peterselie door 100 g zachte ongezouten roomboter. Breng op smaak met zeezout en versgemalen peper. Schep in een kommetje, strijk glad en laat de boter in de koelkast weer stevig worden.
  2. Kook de aardappels in water met zout in 15 minuten gaar.
  3. Smelt in een hapjespan de boter. Fruit de ui. Bak de prei 3 minuten mee. Schenk de wijn erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag
  4. Bestrooi de scharren met zout en peper naar smaak. Leg de vis op de prei. Stoof de schar afgedekt in 8-10 minuten zachtjes gaar.
  5. Verdeel de prei over 4 borden. Leg er de schar op. Serveer met de kruidenboter en de gekookte aardappeltjes.
  6. Eetsmakelijk!

Dit moet je weten!

Schar is een relatief onbekend visje. Dat komt met name omdat het een product is van de bijvangst. En dat terwijl schar een mager en smakelijk visje is die qua smaak overeenkomt met tong. Vissers spreken overigens van ‘scharrelvis’ en niet over bijvangst

© visrecepten.nl

Wat heeft u nodig?

voor 4 porties

  • 4 hele scharren, panklaar
  • 800 g vastkokende aardappels, bijv. roseval, schoongeboend en in stukken
  • 50 g roomboter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 preien, in ringetjes
  • 100 ml droge witte wijn

Voor de kruidenboter

  • zachte ongezouten roomboter
  • peterselie
  • 1 teen knoflook
  • peper & zout